Εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για Κρητική Διατροφή και Κρητικά προϊόντα
Συνάδελφοι, φίλοι,
το παρακάτω δελτίου τύπου είναι από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, συνεχίζει την ενημέρωση μας για τη σωστή και λεπτομερή ενημέρωση των επισκεπτών της Κρήτης και της Ελλάδος. Εκτός από τις ομιλίες θα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε και γευστικές δοκιμές προϊόντων διαφόρων ειδών που θα μας δώσουν πληρέστερη εικόνα.
Σας περιμένουμε .
---------------------------------------------
15 - 03 – 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Εκδήλωση για τη διατροφική αξία των κρητικών προϊόντων από το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου
Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012
Το πολύπλευρο έργο του για την ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής, βασικό στοιχείο της οποίας είναι το ελαιόλαδο, συνεχίζει με στοχευμένες δράσεις το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου.
Για δεύτερη χρονιά φέτος καλεί τους επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού σε ενημερωτική εκδήλωση για τη διατροφική αξία των κρητικών προϊόντων, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του κρητικού γαστρονομικού πολιτισμού.
Ξεναγοί, μάγειρες και διευθυντικά στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το ρόλο των παραδοσιακών κρητικών προϊόντων στην τοπική οικονομία, γνώσεις που θα μπορούν με τη σειρά τους να μεταφέρουν στους ξένους επισκέπτες με τους οποίους συναναστρέφονται.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί :
τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012,στις 9.00 το πρωί, στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (οδός Κορωναίου 9).
Το συντονισμό έχει αναλάβει ο Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, κ. Μανώλης Φραγκάκης, ενώ θ’ απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.
Θ’ ακολουθήσουν ομιλίες :
- Νίκο Ψιλάκη Δημοσιογράφος: «4.000 χρόνια Ιστορίας της Κρητικής Ελιάς»,
- Μανώλη Μιχελινάκη - Χημικός: «Βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του Κρητικού ελαιολάδου»,
- Αλέκο Στεφανάκη - Πρόεδρο του Παρατήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ
«Κρητικά κτηνοτροφικά προϊόντα, πολιτιστική κληρονομιά, ταυτότητα, ποιότητα», - Γιάννη Μανούσακα - Επιχειρηματίας : «Χαρούπια παρελθόν, παρόν και μέλλον»
- Αλέξανδρο Μαρκαντωνάκη -Χημικός Μηχανικός : «Το ψωμί και το παξιμάδι της Κρήτης».